Thursday 21 October 2010

Αρακάς με καρότα και πατάτες


Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1 κιλό αρακά
  • 3-4 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο                                                                         
  • 1 πολτό ντομάτας
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνιθο
Προετοιμασία:
  1. Ρίχνουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
  2. Μολίς 'ροδίσει' το κρεμμύδι ρίχνουμε το πολτό ντομάτας και κατόπιν συμπληρώνουμε με αρκετό νερό.
  3. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφού έχουμε κόψει τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
  5. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε και τον αρακά μαζί με τον άνιθο που έχουμε ψιλοκόψει.
  6. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα.
  7. Συνοδεύεται με λευκό κρασί!

No comments:

Post a Comment