Υλικά (για 2 άτομα):
- 1 κιλό αρακά
- 3-4 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πολτό ντομάτας
- 1 ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι άνιθο
Προετοιμασία:
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει.
- Μολίς 'ροδίσει' το κρεμμύδι ρίχνουμε το πολτό ντομάτας και κατόπιν συμπληρώνουμε με αρκετό νερό.
- Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφού έχουμε κόψει τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
- Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε και τον αρακά μαζί με τον άνιθο που έχουμε ψιλοκόψει.
- Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα.
- Συνοδεύεται με λευκό κρασί!
No comments:
Post a Comment